Lipovača

Lipovača Nalazi se sadesne strane puta Šid-Ilok,na izlasku iz Berkasova. Predivno izletište smešteno u velikom kompleksu lipove i hrastove šume, izuzetno prijatna i pitoma priroda, a zelene površine i kružne staze savršene za sport i rekreaciju za sve generacije.

Zmajevac

Zmajevac Partiznskim putem od Iriškog venca ka Crvenom čotu,neposredno pre raskrsnice za Vrdnik i Rakovac nalazi se ovo predivno izletište sa kojeg se pruža neverovatan pogled na Vrdnik i veliki deo Srema. Vikendom je teško pronaći mesto za roštilj od posetilaca…

Iriški Venac

Iriški venac, najviši prevoj u Vojvodini, raskrsnica Partizanskog puta i puta Ruma-Irig-Novi Sad, savršeno mesto za kampovanje i opuštanje u prirodi. Zimi je omiljeno sankalište za decu, a leti sabirni centar svih zaljubljenika u Frušku goru.

Letenka

Letenka je sigurno jedno od najpoznatijih izletišta, nalazi se na Partizanskom putu i savršeno je za aktivan odmor u prirodi zbog velikog broja terena za male sportove.

Popov čot

Nalazi se na partizanskom putu kod skretanja za Gregurevce,nedavno je izgrđena etno kuća, a u blizini se nalazi i Gregurevačka pećina.

Tepsija

Tepsija Nalazi se pored puta za Ležimir,okruženo je šumom i idealno je za izletnike. Postavljen je veći broj drvenih stolova sa klupama,što olakšava boravak u prirodi.

Astali

Skriveno u šumi pored Partizanskog puta predstavlja savršeno mesto za izletnike. Kontrolni je punkt Fruškogorskog maratona, a u blizini je i spomen obeležje iz II Svetskog rata.

Osovlje

Osovlje Odmaralište u vlasništvu NIS-e,nalazi se nedaleko od raskrsnice Partizanskog i puta za Beočin. Iako više nije u funkciji, i dalje je interesantno za izletnike zbog predivne prirode.

Jabuka

Nalazi se između Letenke I Crvenog čota,a na njemu se nalazi spomen obeležje iz II Svetskog rata posvećeno formiranju VIII Vojvođanske udarne brigade 1941.godine.

Koruška

Ovo izletište se nalazi na obali Dunava kod Suseka i omiljeno je mesto pecaroša i kupača. Vrlo je popularna vikend zona (postoji veliki broj vikendica).

Brankovac

Nalazi se između Zmajevca i Crvenog čota i sa njega se pruža predivan pogled na Novi Sad. U sklopu izletišta se nalazi PTT odmaralište (nije u funkciji),a u blizini je šumski put za Beočinski manastir i do Dumbrovačkih vodopada. Tu je 2012.godine otvoren prvi snoubord park na Fruškoj gori.

Rohalj Baze

Rohalj baze Ime vodi poreklo iz II Svetskog rata od podzemnih bazaskrovišta gde su se pred ustaškim i nemačkim progonom sklanjali stanovnici okolnih sela (Divoš, Ležimir..). Te baze su se nalazile na imanju porodice Rohalj, a u blizini se nalaze manastiri Kuveždin i Đipša…

Predstavlja tradicionalno izletište uglavnom za stanovnike tog dela Srema, a poznato je i kao izuzetna vazdušna banja (70 I 80-tih godine prošlog veka veći broj vikendaša počeo da živi- stalno boravi na ovom delu Fruške gore sa dijagnozom “ 6-12 meseci života”,a svi su poživeli još i do 20-30 god.).

Izvor Kozarica

Izvor Kozarica -Savinac Nalazi se u Čortanovcima i po legendi je Sveti Sava na tom mestu boravio kada je posredovao pomirenju svog brata Stefana i mađarskog kralja Andriju II.

Stražilovo

Izuzetni prirodni uslovi za odmor, razonodu i rekreaciju, poznato po tome što je na njegovom visu grob Branka Radičevića. O Stražilovu je pisao i Miloš Crnjanski,a danas je nezaobilazno stecište umetnika. Izuzetna vazdušna banja sa očuvanom florom i faunom.

Andrevlje

Andrevlje Odmaralište i izletište 4-5 km od Čerevića,idealno za odmor i rekreaciju, u svom sastavu ima i igrališta za decu (ljuljaške,klackalice,mali fudbal…).

Testera

Nalazi se nedaleko od Čerevića i na njemu je odmaralište prilagođeno za boravak dece (škola u prirodi).

Popovica

Popovica Izletište i jezero, predivne smaragdne boje (jezero je mrestilište šarana te je pecanje strogo zabranjeno) nalaze se na kraju istoimenog naselja koje je deo Sremske Kamenice. Na ovom izletištu se nalazi Dom penzionera i omanji kamp, a malo dalje je vidikovac sa predivnim pogledom na Dunav i Novi Sad. Ovde je i mesto starta čuvenog Fruškogorskog maratona, a do ovog izletišta može se doći i linijom gradskog autobusa iz Novog Sada (Bus 74).

Borkovac

Borkovac Izletište i jezero u podnožju Fruške gore, nedaleko od Rume. Jezero je izuzetno bogato ribom (som, smuđ, šaran, amur, tostolobik), dužine 2500 m širine 300 m, predstavlja pravi turistički raj sa uređenim plažama i tuševima, zauzima površinu od 42 ha.

Bruje Jezero

Bruje Jezero na putu od Erdevika ka Ljubi, dugačko 1000m, široko 300m, prosečne dubine 3,5m pravi raj za pecaroše, kampere, kupače, bicikliste…ima i uređen prostor za izletnike.

Moharač

Ovo jezero se nalazi na putu od Erdevika ka Viziću i najveće je jezero Fruške gore sa površinom od 70 ha, dužine 2500m, širine 300m, dubine 10m. Nezaobilazna stanica za pecaroše (šaran, štuka, som…), kampere i kupače.

Kapavica

Najmanje veštačko jezero Fruške gore koje se nalazi u šumi pored Vizića. Pune ga podzemne vode i obližnji izvor, zbog trske i veličine nije moguće plivanje i pecanje, ali se to nadoknađuje predivnom netaknutom prirodom.

Sot

Ovo jezero se nalazi na putu od Šida ka Iloku, pored sela Sot, zauzima površinu od 33ha, dubina je 4m, izuzetno bogato ribom (šaran, amur, tostolobik).

Čalmansko jezero

Čine ga tri jezera, prvo jezero se puni iz Begovog izvora, a onda se preliva u druga dva. Ova jezera kao i priroda oko njih predstavljaju pravi rezervat prirode.

Bingulsko jezero

Nalazi se na putu od Erdevika ka Binguli , retki su pecaroši i kupači zbog blizine većih i uređenijih jezera Bruje i Moharač.

Vranjaš

Nalazi se pored Manđelosa, u početku se koristilo za navodnjavanje njiva i voćnjaka, a sad je meka za pecaroše i kupače (babuška, šaran, amur, tostolobik). Nedaleko se nalazi i novoizgrađeni manastir Sv. Vasilije Ostroški, u celosti izgrađen od drveta.

Jezero Beli kamen ili Bešenovačko jezero

Nalazi se pored Bešenova i vlasništvo je BFC (nekadašnji kop laporca), pleni kontrastom plave vode i belog kamena. Vlada mišljenje da je voda kao i blato oko jezera lekovito, od ribe ima tostolobika i babuške.

Pavlovačko jezero-Kudoš

Nalazi se na putu Ruma-Vrdnik pored sela Pavlovci, zauzima površinu od 75 ha, dubine oko 6m, izuzetno bogato ribom (šaran, som, smuđ, amur).

Jezero Dobrodol

Nalazi se nedaleko od Iriga, zauzima površinu od 45 ha, dubine oko 6m, ribolov dozvoljen sa obale, obiluje ribom (šaran divljak, amur, smuđ…).

Jezero Međeš-Šatrinci

Ovo jezero se nalazi na putu od Iriga ka Krušedolu, zauzima površinu od 48 ha, dubine 4m, dozvoljen sportski ribolov sa obale (smuđ, babuška, šaran, amur), na njemu je uređena plaža sa tuševima i terenom za odbojku, u blizini je manastir Krušedol.

Jezero Šelevrenac

Nalazi se nedaleko od Maradika i nastalo je izgradnjom brane na istoimenom potoku, sa ukupnom površinom od 65 ha drugo je jezero po veličini na Fruškoj gori. Pecanje je samo sa dozvolom, dok je kupanje zabranjeno.

Jezero Jarkovci

Nalazi se pored sela Jarkovci nastalo je pregrađivanjem potoka radi navodnjavanja njiva, ukupna površina je 35 ha, dužine 2000m, širine 300m. Predivna lokacija za pecanje.

Jezero Podvezirac

Maleno jezero kod Sremskih Karlovaca ispod brda Vezirac, koje je bilo poprište čuvene bitke između Austrije I Turske. Ledinačko jezero Nastalo je 1999.godine prestankom rada pumpi kamenoloma Srebro, punilo se podzemnim vodama i iz Lukinog potoka kao i iz Srebrnog potoka. Od 2005. godine je isušeno a u planu je njegova rekultivacija.

Šakotinački vodopad

Ovaj vodopad je najviši na Fruškoj gori ( 6m ) i do njega stižemo iz sela Šakotinca, prateći šakotinački potok. Ukoliko ga potražite u vreme suše može se desiti da ga ne pronađete, jer će se isušiti. Do ovog vodopada možete stići i putem od Osovlja ka Čereviću. Nalazi se na nadmorskoj visini od 250m.

Dumbrovački vodopad

Drugi po veličini vodopad (5m), a do njega stižemo ukoliko od manastira Beočin sledite Dumbrovački potok ili putem iz Starog Rakovca. Nalazi se na 255m nadmorske visine.