Vinarija Aleks

Vinarija Aleks osnovana je 1900.godine, proizvode vino i rakiju, a današnji vinogrdi na Banstolu su podignuti oko 1930.godine.

Zaštitni znak Vinarije Aleks je “Bermet Aleks” čiji je robni žig zaštićen na domaćem i međunarodnom tržištu. Tokom 2008.godine Vinarija Aleks je dobila zvanje dvorskog liferanta od strane Kraljevskog dvora Karađorđevića, čime su se crveni i beli bermet našli na kraljevskoj trpezi.

Vinarija Kovačević

Porodica Kovačević proizvodi vino više od 100 godina iz vinograda koji se nalaze na južnim padinama Fruške gore u Irigu. Tokom 2001.godine investirali su u izgradnju nove vinarije i podizanje novih zasada vinove loze. Insistirajući na stalnom podizanju kvaliteta, vina iz Vinarije Kovačević su se našla na zvaničnom protokolu hrane i pića Predsedništva Srbije. Zaštitni znak Vinarije Kovačević je Šardone.

Vinarija Mačkov podrum

Ova vinarija se nalazi u Irigu i u vlasništvu je porodice Jojić ( čuveni vinogradari i vinari iriškog kraja ).

Zaštitni znak, ponos vinarije je Portugizer-mlado vino, dobijeno od sorte plavi portugizer koja je nekada bila česta u fruškogorskom vinogorju.

Danas je ova sorta potpuno iščezla sa ovih prostora, a Vinarija Mačkov podrum ulaže napore da ovom vinu vrati stari sjaj i slavu.

Kuća vina Živković

Ovo je mlada vinarija, osnovana 2006.godine sa vinogradima u ataru sela Krčedin. Zasadi vinove loze su na 41 ha, a zastupljene su sledeće sorte: kaberne sovinjon, merlo, širaz, šardone…

Vinarija Kiš

Vinarska tradicija ove porodice datira od 1830.godine i zasigurno je jedna od poznatijih vinarija u Sremskim Karlovcima.

Ponos i brend vinarije Kiš je “Kišov bermet” koji se proizvodi po starom porodičnom receptu.

Vinarija Dulka

Ova vinarija je u vlasništvu porodice Dragojlović, nalazi se u Sremskim Karlovcima i već 5 generacija proizvode odlična vina (prva vinarija koja je proizvela beli bermet).

Vinarija Deurić

Nalazi se na južnim padinama Fruške gore (Maloj Remeti) i na površini od 13,5 ha uzgaja se: rajnski rizling, sauvignon, traminac, chardonnay, probus, merlot, pinot noir…